تصور کنید یک صبح زود، وقتی که به آشپزخانه میروید و درب یخچال را باز میکنید، با کمال تعجب میبینید که هوای داخل یخچال گرمتر از همیشه است! شما که همیشه به سرمایش یخچال عادت کردهاید، حالا با یخچالی روبرو شدهاید که به جای نگهداری مواد غذایی، به یک وسیله نامناسب تبدیل شده است. اولین سوالی که به ذهن میرسد این است: «چرا یخچال من درست کار نمیکند؟»
این سناریو برای بسیاری از ما آشناست. یخچال فریزر، که یکی از لوازم ضروری خانه است، با مشکلاتی مواجه میشود که ممکن است در نگاه اول غیرقابل حل به نظر برسند. اما گاهی اوقات، با شناخت مشکلات رایج و انجام چند تعمیر ساده، میتوانید دوباره دستگاه خود را به حالت اولیه بازگردانید. در این مقاله، به پنج مشکل رایج یخچال فریزر و راهحلهای آسان برای تعمیر آنها خواهیم پرداخت.
روشن نشدن یخچال فریزر ممکن است برای بسیاری از کاربران اتفاق افتاده باشد. دلایل مختلفی برای ایجاد این مشکل وجود دارد. در برخی موارد میتوان دلایل روشن نشدن یخچال فریزر را به سادگی برطرف کرد، اما در برخی اوقات، به دلیل پیچیده بودن موضوع، باید حل این مشکل به افراد متخصص واگذار شود. روشن نشدن یخچال فریزر ممکن است به سه دلیل زیر اتفاق افتاده باشد.
قطع بودن برق یا فیوز سوخته: در برخی موارد یخچال فریزر به دلیل ایجاد مشکل در جریان برق ورودی، روشن نمیشود. منظور از جریان برق ورودی، همان پریز برق است که دو شاخه برق دستگاه به آن متصل شده است. برای اطمینان از این مورد، بهتر است فیوز و کنتور برق را بررسی کرده و از سالم بودن پریز برق اطمینان حاصل کنید. همچنین دو شاخه یخچال را نیز بررسی کرده و از سالم بودن آن مطمئن شوید. در صورتیکه فیوز یا کنتور برق پریده باشد، میتوانید آن را به حالت اول خود برگردانید. برای بررسی پریز برق نیز میتوانید آن را با یک وسیله برقی دیگری تست کرده و از سالم بودن آن مطمئن شوید.
خرابی برد الکترونیکی: علت دیگر روشن نشدن یخچال فریزر، وجود مشکل در برد الکترونیکی یخچال فریزر است. خرابی برد باعث میشود تا یخچال فریزر شما روشن نشود. خرابی این قطعه به عنوان عضو حیاتی یخچال، باعث ایجاد مشکلات فراوان برای یخچال فریزر خواهد شد. برای تشخیص خرابی برد باید از یک تکنسین یخچال فریزر کمک بگیرید. اغلب برد یخچال فریزر را تعمیر یا تعویض میکنند.
مشکل در ترموستات: از مشکلات رایج یخچال فریزر، خرابی ترموستات است. وظیفه ترموستات در این دستگاه، دستور روشن یا خاموش شدن یخچال فریزر است. این کار با بررسی دمای داخل یخچال انجام میشود. خرابی ترموستات باعث میشود تا یخچال فریزر هرگز روشن نشود. روی ترموستات یک پلاستیک چرخان برای تنظیم دما قرار گرفته است. در صورتیکه موارد بار را امتحان کرده و هیچ کدام علت روشن نشدن یخچال فریزر نبوده است، باید به خرابی ترموستات یخچال فریزر شک کنید.
بررسی و تعویض فیوز: پریدن فیوز باعث روشن نشدن یخچال فریزر شده است. در صورتیکه فیوز سوخته باشد، باید آن را با فیوز نو تعویض کنید. البته باید علت پریدن یا سوختن فیوز نیز مشخص شود.
بازرسی و تعمیر برد الکترونیکی: در صورتیکه برد معیوب قابل تعمیر باشد، میتوان آن را توسط یک تعمیرکار با تجربه تعمیر کرد. در غیر اینصورت باید برد دستگاه تعویض شود.
ترموستات معیوب: در صورت خرابی این قطعه و تعویض آن با ترموستات جدید، مشکل برطرف شده و با چرخاندن و تنظیم دما، مجدداً موتور دستگاه روشن خواهد شد.
در برخی اوقات متوجه میشوید یخچال فریزر به جای خنک کردن، باد گرم و نامطلوبی تولید میکند. این مشکل ممکن است برای همه برندها اتفاق بیفتد. باید توجه داشت مشکل سرد نکردن، به دلایل مختلفی ایحاد میشود. نقص فنی، پر کردن بیش از حد دستگاه، خرابی کمپرسور و... از دلایل احتمالی این مشکل هستند.
کمبود گاز مبرد: کمبود یا نشتی گاز مبرد یکی از دلایل اصلی سرد نکردن یخچال فریزر است. اگر گاز یخچال فریزر کم شده باشد، علاوه بر داغ شدن موتور دستگاه، باعث بروز مشکل در عملکرد آن خواهد شد.
خرابی کمپرسور: ممکن است پس از عیبیابی یخچال فریز، متوجه شوید مشکل از کمپرسور است. خرابی کمپرسور یخچال فریزر میتواند باعث عملکرد نادرست یخچال و خنک نکردن آن شود. کمپرسور به عنوان قلب یخچال فریزر، نقش مهمی در فرایند خنک سازی دارد. زمانیکه یخچال روشن است، اما خنک نمیکند، احتمالا کمپرسور دچار خرابی شده است. کمبود گاز مبرد و فشار زیاد، باعث آسیب به کمپرسور میشود.
انسداد در مسیر گاز: انسداد و کیپ شدن لولههای کندانسور دلیل دیگری برای خنک نکردن دستگاه است. این مشکل اغلب در یخچال های قدیمی دیده میشود. از این رو اغلب تعمیرکاران، دلیل سرد نکردن یخچال فریزر را انسداد مسیر گاز دانسته و در ابتدا، این مورد را بررسی میکنند.
شارژ گاز مبرد: اگر مشکل خنک نکردن یخچال به دلیل کاهش گاز مبرد باشد، حتما باید در اسرع وقت برای شارژ آن اقدام کرد. در صورت بروز نشتی نیز باید محل آن مشخص شده و با حل این مشکل، از آسیب به بخش های دیگر جلوگیری کرد.
تعویض کمپرسور معیوب: اگر امکان تعمیر کمپرسور وجود نداشته باشد، باید آن را تعویض کرد. سرویس منظم یخچال فریزر از ایجاد فشار به کمپرسور و در نتیجه خرابی آن جلوگیری میکند.
رفع انسداد در مسیر گاز: هرگونه گرفتگی در مسیر گاز باید پس از تشخیص، به سرعت برطرف شود. با کمک تعمیرکار متخصص میتوانید ضمن پیدا کردن علت خنک نکردن یخچال فریزر، لولههای کندانسور یخچال فریزر را تعمیر کنید.
دلایل زیادی وجود دارند که باعث ایجاد صدای زیاد در یخچال فریزر میشوند. بررسی و رفع هر کدام از آنها می تواند باعث حذف صدای مزاحم در زمان کارکرد این دستگاه شود. گاهی ایجاد سرو صدا در زمان کارکرد یخچال فریزر نشان دهنده یک مشکل اساسی در این دستگاه است. در ادامه به علت های اصلی بروز این مشکل و رفع ارور یخچال فریزر پرداخته شده است.
خرابی فن اوپراتور: زمانی که فن اوپراتور یخچال فریزر به دلیل ضربه یا فرسودگی، آسیب دیده باشد، کارکرد آن با صدای زیادی همراه است. کثیف شدن فن و یا پوسیده بودن آن نیز سر و صدای زیادی ایجاد میکند. همچنین، اگر پیج فن شل شده و فن از جای خود خارج شده باشد نیز ممکن است باعث ایجاد صدا کند.
مشکل در موتور کمپرسور: خرابی موتور فن کمپرسور از دلایل دیگر صدا دادن یخچال فریزر است. این قطعه در زیر یخچال قرار دارد و احتمال ضربه و یا ورود گرد و غبار به درون آن زیاد است. مشکل در موتور فن کمپرسور میتواند باعث سر و صدای زیاد یخچال فریزر شود. خرابی اتصالات و معیوب بودن موتور کمپرسور نیز در نهایت باعث ایجاد صدای زیاد در زمان کارکرد میشود. اگر چه این موتور در محفظه کاملی قرار دارد، اما شل شدن اتصالات و یا کاهش عمر آن، باعث ایجاد سروصدا خواهد شد.
لرزش دستگاه: تراز نبودن دستگاه و یا جابجایی یخچال فریزر باعث ایجاد صدا در زمان کارکرد آن میشود.
تعویض فن اوپراتور: با بازدید دورهای و روغن کاری فن اوپراتور میتوان از بروز مشکل در آینده جلوگیری کرد. درصورت ضربه و بروز آسیب شدید به فن، باید این قطعه را تعویض کرد.
بازرسی و تعمیر موتور کمپرسور: اگر مشکل سر و صدای دستگاه به دلیل شل شدن اتصالات موتور کمپرسور، لق شدن و یا شل شدن پیچها باشد، به راحتی میتوان آن را برطرف کرد. در صورتیکه عمر موتور به پایان رسیده است، حتما باید آن را تعویض کرد. بازرسی و بازدید دورهای و هچنین تعمیر یخچال فریز در منزل از بروز این مشکل جلوگیری میکند.
تراز کردن دستگاه: چگونه لرزش شدید یخچال فریزر را کاهش دهیم؟ برای رفع مشکل تراز نبودن یخچال فریزر باید پیچ پایههای تراز که در قسمت زیر قرار گرفته را محکم کرد.
یخچالهای امروزی دیگر مانند گذشته برفک نمیزنند و میتوان گفت مشاهده برفک نیز یک مشکل به حساب میآید. تدوام این مشکل باعث تاثیر منفی روی عملکرد کلی دستگاه شده و عمر آن را کاهش میدهد. دلایل زیادی باعث برفک زدن یخچال فریزر میشوند. در ادامه به دلایل اصلی برفک زدن فریزر و یخچال خواهیم پرداخت.
خرابی ترمودیسک: یکی از دلایل ایجاد برفک در یخچالهای امروزی، خرابی ترمودیسک یخچال فریزر است. تشخیص این مورد باید توسط متخصص باتجربه انجام شود.
مشکل در سیستم دیفراست: سیستم دیفراست وظیفه آب کردن برفکهای ایجاد شده روی اوپراتور را بر عهده دارد. کارکرد آن نیز بر اساس المنت حرارتی و سنسور دما است. عدم تشخیص دمای اوپراتور توسط سیستم دیفراست و کارکرد نامناسب آن، باعث میشود تا برفکها آب نشده و ضخامت آنها افزایش پیدا کند. خرابی تایمر دیفراست و ناتوانی آن در کنترل چرخه دیفراست نیز باعث برفک زدن یخچال فریزر میشود.
ورود رطوبت به داخل یخچال: پارگی نوار دور درب یخچال، فرسودگی و عدم کارکرد درست آن، باعث ورود رطوبت و هوای گرم به درون یخچال میشود. برخورد هوای گرم و رطوبت باعث ایجاد برفک درون دستگاه خواهد شد. هر بار باز و بسته کردن درب یخچال روی نوار دور آن تاثیر گذاشته و باعث کشیدن شدن آن میشود. این موضوع در درازمدت باعث فرسایش و فرسودگی نوار خواهد شد.
تعویض ترمودیسک: بررسی وضعیت سلامت یا خرابی ترمودیسک بر عهده تعمیرکار متخصص است. در صورتیکه امکان تعمیر این قطعه وجود نداشته باشد، باید آن را با یک قطعه جدید تعویض کرد.
بررسی و تعمیر سیستم دیفراست: خرابی تایمر، المنت و دیفراست باید مورد بررسی قرار بگیرند. در صورت خرابی هر کدام از این قطعات از جمله شیر برقی یخچال فریزر، نیاز به تعمیر و یا تعویض آنها وجود دارد.
جلوگیری از ورود رطوبت به داخل یخچال: نوار دور درب یخچال فریزر باید به صورت دورهای بازرسی شده و هرگونه پارگی یا کثیفی شناسایی شود. با استفاده از یک پارچه نرم و مرطوب میتوان این نوار را تمیز کرد. سپس آن را با یک پارچه یا حوله خشک نمود. در صورت پارگی و یا فرسودگی نوار درب، باید آن را تعویض کنید.
یکی از مشکلات رایج در یخچال فریزر، ایجاد بوی بد درون فضای یخچال است. البته این مشکل چندان جدی نبوده و با چند راهکار ساده میتوان از بروز این مشکل جلوگیری کرد. چگونه مشکل تخلیه آب یخچال فریزر را برطرف کنیم؟ تمیزکاری منظم، کاهش رطوبت درون یخچال فریزر یا قرار دادن ظرف غذا بدون درپوش، باعث ایجاد این مشکل میشوند. از دیگر دلایل مهم بوی نامطبوع فضای داخل یخچال فریزر میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
رشد باکتریها و کپک در داخل یخچال: رطوبت بالا باعث ایجاد کپک و رشد باکتری درون یخچال میشود. ریخته شدن مواد غذایی درون یخچال، قرار دادن غذای گرم و تبدیل بخار داغ به مایع، باز کردن مداوم یخچال و افزایش رطوبت باعث تکثیر سریع کپک و باکتری میشود.
کثیفی فیلتر آب: اگر فیلتر آب تعویض نشود، باعث ایجاد بوی بد درون یخچال خواهد شد. گرفتگی سیستم تخلیه مانند شیلنگ تخلیه یخچال فریزر و جمع شدن آب در سینی زیر یخچال نیز باعث استشمام بوی بد میشوند.
باقیماندن مواد غذایی فاسد: خراب شدن برخی غذاها مانند گوشت و یا فاسد شدن میوهها باعث ایجاد بوی بد درون یخچال میشوند.
تمیز کردن منظم داخل یخچال: تمیز کردن درون یخچال و خارج کردن مواد غذایی فاسد باید به صورت منظم انجام شود. با یک دستمال نرم همراه با ترکیبی از آب و سرکه میتوان ضمن تمیز کردن داخل یخچال، بوی بد آن را نیز از بین برد.
تعویض فیلتر آب: در صورتیکه تاکنون فیلتر آب را عوض نکردهاید، همین حالا برای تعویض آن اقدام کنید.
بررسی و حذف مواد غذایی: مواد غذایی درون یخچال را بررسی کرده و در صورتیکه فاسد شدهاند، آنها را دور بریزید. هرگز مواد غذایی دارای بوی تند مانند ماهی، سیر و یا سبزی را درون ظرف بدون درب درون یخچال فریزر قرار ندهید. برای رفع بوی بد یخچال فریزر بهصورت خانگی میتوانید از جوش شیرین نیز استفاده کنید.
اگر شما هم علاقهمند به ورود به دنیای تعمیرات یخچال و فریزر هستید و به دنبال راهی برای یادگیری اصولی و تخصصی این مهارت با مدرک معتبر هستید، دوره آموزش تعمیرات یخچال رادمان همان چیزی است که به دنبالش میگردید!
ویژگیهای دوره آموزشی رادمان که شما را مجاب به ثبتنام میکند:
چرا رادمان؟
آموزشگاه رادمان با سالها تجربه در آموزش مهارتهای فنی و حرفهای، به یکی از برترین مراکز آموزش تعمیرات یخچال و فریزر تبدیل شده است. با شرکت در این دوره، شما نه تنها به مهارتهای تخصصی دست پیدا میکنید بلکه آمادهاید تا وارد بازار کاری با درآمد بالا شوید.
چرا دوره رادمان را از دست ندهید؟
این دوره به شما فرصت میدهد تا به یک تکنسین متخصص تبدیل شوید و بدون نیاز به سرمایهگذاریهای زیاد، شغل خود را شروع کنید. با توجه به تقاضای بالا برای تعمیرات یخچال و فریزر، فرصتهای شغلی فراوانی در این زمینه وجود دارد.
فرصت خود را از دست ندهید! ثبتنام در دوره آموزش تعمیرات یخچال و فریزر رادمان به معنای سرمایهگذاری در آینده شغلی شماست. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام، همین حالا با ما تماس بگیرید.
📞 شماره تماس: 05135017070
📱 تلگرام/اینستاگرام: RadmanIran_ir
آموزشگاه رادمان، انتخابی مطمئن برای آینده شغلی شما!
در این مطلب به 5 مشکل رایج در یخچال فریزرهای (Common refrigerator problems) امروزی پرداخته شد. با استفاده از دلایل و راهحلهای گفته شده، به راحتی میتوان علت ایجاد مشکل را شناسایی و در صورت امکان، برطرف نمود. دستگاههای امروزی بسیار پیشرفتهتر از گذشته هستند و برای تعمیرات تخصصی مانند تعمیر و تعویض بلبرینگ دیگ یخچال فریزر به تعمیرکار ماهر نیاز دارند. با این حال، برخی مشکلات ساده را میتوان در خانه نیز برطرف کرد. برای داشتن اطلاعات بیشتر در مورد دیگر دستگاهها از جمله علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی و روش تعمیر آن و راهنمای گام به گام تعمیر درب قفل شده یخچال فریزر میتوانید به دیگر مطالب مراجعه کنید.
تیم تحریریه رادمان با ارائه مقالات آموزشی و کاربردی در زمینه فناوری، کسبوکار، مهارتهای فنی و توسعه فردی، تلاش میکند دانش بهروز و عملی را در اختیار کاربران قرار دهد. هدف ما تولید محتوای مفید و قابل اجرا برای کمک به رشد و پیشرفت شما در دنیای دیجیتال و حرفهای است.
با انجام نگهداری منظم، تمیز کردن فیلترها، جلوگیری از ورود رطوبت به داخل یخچال و استفاده صحیح از دستگاه میتوان از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کرد.
هزینه تعمیر بستگی به نوع مشکل و قطعه معیوب دارد. مشکلات ساده معمولاً هزینه کمتری دارند، اما تعمیرات پیچیدهتر ممکن است هزینهبر باشند.
بله، بسیاری از مشکلات ساده مانند خرابی ترموستات یا فن اواپراتور را میتوان در منزل تعمیر کرد. اما برای مشکلات پیچیدهتر، توصیه میشود از تعمیرکار متخصص کمک بگیرید.
اگر با مشکلاتی مانند خرابی کمپرسور، نشت گاز یا خرابی برد الکترونیکی مواجه شدید، بهتر است از تعمیرکار متخصص کمک بگیرید.