تعمیرات لوازم خانگی، یکی از شغلهای روبهرشد در ایران است که افراد علاقهمند به کارهای فنی را به خود جذب میکند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید و قصد ورود به شغل فنی تعمیرکاری را دارید، این مطلب را از دست ندهید؛ زیرا قرار است به درآمد تعمیرکاران لوازم خانگی، بازار کار و هر چیز دیگری که به این حیطه مربوط است بپردازیم. با ما همراه باشید.
در دنیای امروزی، باتوجهبه پیشرفت تکنولوژی و ظهور لوازم خانگی جدید، تعمیر این نوع لوازم احتیاج به یک متخصص دارد و افراد عادی از پس آن برنمیآیند. کافیست انواع ماشین لباسشویی، یخچال، گاز و... را با نمونههای چند دهه پیششان مقایسه کنید، کارایی بهتر و درعینحال پیچیدگی بیشتر برای تعمیر، نتیجهای است که از این مقایسه میگیرید. ازاینرو، نیاز به تعمیرکار لوازم خانگی برای مواجهه با این تکنولوژی و استفاده از خدمات پس از فروش، بیشازپیش احساس میشود.
از طرف دیگر، رشد جمعیت و افزایش خانوار، مسئلهای است که نهتنها ایران، بلکه کل جهان با آن روبرو است؛ افزایش جمعیت هم طبیعتاً لوازم خانگی و خدمات پس از فروش بیشتری را میطلبد. علاوه بر این، دنیای کارهای فنی اینقدر گسترده شده که دیگر مثل قبل، اکثر افراد از دانش آن برخوردار نیستند؛ زیرا موضوع فقط باز و بسته کردن پیچ و مهرهها نیست. بلکه انواع بردها، تراشهها، صفحات دیجیتالی و... پا به دنیای لوازم خانگی گذاشتهاند. به همین دلیل است که تقاضا برای تعمیرکار لوازم خانگی، روزبهروز بیشتر میشود و بازار تعمیرات، وضعیت خوبی دارد.
یکی از مواردی که همواره پیش از ورود به حرفهای جدید مورد بررسی قرار میگیرد، میزان درآمد آن شغل و حرفه است. در ادامه، به بررسی این موضوع در شغل تعمیر لوازم خانگی و عوامل مؤثر بر آن میپردازیم.
برای بررسی درآمد این شغل، ابتدا باید عوامل مؤثر بر آن را بیان کنیم. عوامل مؤثر بر درآمد تعمیرکاران لوازم خانگی، به شرح زیر است:
پس از معرفی عوامل مؤثر بر درآمد تعمیرکاران لوازم خانگی، نوبت به شرح میانگین درآمد این تعمیرکاران در ایران میشود. بهطورکلی باید گفت که میزان این در آمد در داخل کشور، مبلغ قابلتوجهی است که روزبهروز در حال افزایش نیز هست. در واقع، حقوق ماهیانه یک تعمیرکار لوازم خانگی در سال 1403، از 15 میلیون تومان شروع شده و به ارقام بالاتری نیز میرسد. این موضوع بیشتر وابسته به مستقلبودن تعمیرکار و یا شاغل بودن او در مراکز مربوطه است؛ زیرا درصورتیکه تعمیرکار مستقل باشد، میتواند مبلغ موردنظر خود را دریافت کند، اما اگر مشغول به کار در سازمان خاصی باشد، حقوقت ثابتی برای او در نظر گرفته میشود.
بنابراین، اگر برای ورود به این حرفه، این سؤال برای شما مطرح است که چقدر میتوان از تعمیرات لوازم خانگی درآمد داشت؟ در ادامه بیشتر به این موضوع میپردازیم، پس با ما همراه باشید.
پیشرفت در کار و افزایش درآمد، مقولهای است که بیشتر به خود تعمیرکار بستگی دارد تا شرایط کاری. بنابراین، اگر به دنبال ورود به این شغل هستید و یا تعمیرکاری هستید که مایل به افزایش حقوق است، از ادامه مطلب غافل نشوید. مواردی که به افزایش میزان درآمد تعمیرکار لوازم خانگی منجر میشوند، به شرح زیر است:
در پاسخ به سؤال چگونه درآمد خود را در شغل تعمیرات لوازم خانگی افزایش دهیم؟ باید گفت که ارتقا مهارت و تخصص، یکی از راههای این افزایش درآمد است. برای درک بهتر، موارد مرتبط در این زمینه را که یک تعمیرکار نباید از آنها غافل شود، در ادامه بیان میکنیم.
اگر قصد اشتغال در سازمانها و یا شرکتهای تعمیرات لوازم خانگی را دارید، بیشتر بار بازاریابی، برعهده خود شرکت خواهد بود. لازم به ذکر است که برای این منظور، میتوانید در نمایندگیهای لوازم خانگی نیز استخدام شوید که درآمد بالایی دارند. در غیر این صورت، با مستقل کارکردن، بازاریابی و جذب مشتری فقط به عهده خود شماست که این موضوع، مهارتها و روشهای خاص خود را میطلبد. با تحقیق و افزایش اطلاعات، به بهینهسازی این روشها بپردازید و تبلیغات خود را شروع کنید. برای راهنمایی بیشتر، در ادامه، به برخی از روشهای بازاریابی اشاره میکنیم:
بهطورکلی، بازار کار تعمیرات لوازم خانگی، بازار کار روبهرشد و بسیار مناسبی برای افرادی است که به حیطه کارهای فنی علاقهمند هستند. درآمد تعمیرکاران لوازم خانگی نیز به دلیل تقاضای بالای این خدمات و اهمیت مهارتهای فنی در این حوزه قابلتوجه است. همانطور که پیشتر گفته شد، این آینده شغلی و بازار کار روبهرشد، به چند دلیل قابلپیشبینی است که در ادامه بیشتر به آنها میپردازیم.
ابتدا باید ذکر کرد که در چند سال اخیر، باتوجهبه محدودیتهای وارداتی و افزایش قیمت لوازم خانگی، اغلب مردم بیشتر از این که به خرید لوازم جدید و تعویض آنها فکر کنند، تعمیر لوازم خانگی و استفاده از خدمات پس از فروش را انتخاب میکنند. همین مسئله باعث شده که سفارشها برای تعمیرکار متخصص در این زمینه بیشتر شود. از طرفی دیگر، سیستم پیشرفته و تکنولوژیهای جدید استفاده شده در لوازم خانگی مدرن، چیزی نیست که هرکسی از پس تعمیر آن بربیاید و در این موقعیت نیز تقاضا برای کارشناس تعمیر لوازم خانگی بیشتر میشود. این نکته هم قابلذکر است که این پیشرفت تکنولوژی، هیچوقت ثابت نمانده و همواره در حال پیشروی است؛ بنابراین، بازار کار تعمیر نیز به همین منوال ثابت نمانده و همواره رشد میکند.
یکی دیگر از مزایای شغل تعمیرات لوازم خانگی نیز تنوع در بازار کار آن است. به این معنی که تعمیرکار میتواند به دو صورت مستقل و یا عضوی از شرکتهای خدماتی وارد بازار کار شود که هرکدام مزایا و معایب خود را شامل میشوند. علاوه بر این، تعمیرکار میتواند کارآفرین نیز باشد و یک کسبوکار تعمیراتی راه بیندازد. هرچند این کار به دریافت مجوزهای رسمی و سرمایهگذاری در شغل تعمیرات لوازم خانگی نیاز دارد، ولی در نهایت به درآمد خوبی میرسد.
در این مطلب، به بررسی درآمد شغل تعمیرات لوازم خانگی پرداختیم که امروزه بسیار روبهرشد بوده و بازار کار خوبی دارد. از مزایای این حرفه، میتوان به درآمد بالا، تضمین کار دائمی و آینده شغلی گسترده اشاره کرد. درآمد تعمیرکاران لوازم خانگی نیز به دلیل افزایش تقاضا در این حوزه بسیار قابل توجه است. دلایل وجود این مزایا و همچنین افزایش تقاضا برای تعمیرات لوازم خانگی شامل مواردی همچون افزایش جمعیت و تعداد خانوارها، محدودیت واردات کالا، تصمیم مردم بر تعمیر وسایل بهجای تعویض آنها و در آخر استفاده از تکنولوژی پیشرفته در لوازم خانگی است که تعمیر آنها را فقط برای یک متخصص میسر کرده است.
اگر قصد ورود به این شغل فنی را دارید، پیشنهاد میکنیم که حتماً دورههای مختلف آموزشی را طی کنید تا به یک متخصص تبدیل شوید. همچنین برای بهدستآوردن درآمد بالا عجله نکنید و اجازه کسب تجربه را به خود بدهید؛ زیرا تجربه و مهارت، از مواردی هستند که باعث افزایش درآمد در بازار کار تعمیرات لوازم خانگی میشوند. یادگیری روشهای مختلف بازاریابی، تبلیغات و جذب مشتریهای تعمیرات لوازم خانگی نیز موارد دیگری است که هر تعمیرکار تازهکاری باید موردتوجه قرار دهد.
برای افزایش درآمد خود میتوانید:
بهترین راهها شامل:
با افزایش هزینههای خرید لوازم خانگی جدید، بیشتر افراد ترجیح میدهند دستگاههای خود را تعمیر کنند. این روند نشاندهنده فرصتهای پایدار و رشد بالقوه این حرفه است.
درآمد یک تعمیرکار لوازم خانگی بستگی به عوامل مختلفی مانند تجربه کاری، تخصص در انواع دستگاهها، موقعیت جغرافیایی، و تعداد مشتریان دارد. به طور متوسط، درآمد تعمیرکاران حرفهای میتواند از 10 تا 30 میلیون تومان در ماه متغیر باشد.
اگرچه در برخی موارد داشتن مجوز الزامی نیست، اما شرکت در دورههای آموزشی و دریافت گواهینامههای معتبر میتواند اعتبار و اعتماد بیشتری به کسبوکار شما ببخشد.